Aktualności LIFESTYLE Styl życia

Aromatyczny koniec roku w Akademii Kulinarnej Whirlpool

Aromatyczny koniec roku w Akademii Kulinarnej Whirlpool
W Akademii Kulinarnej Whirlpool zwieramy szyki i przygotowujemy się na nadejście zimy. Aura nam nie straszna, ponieważ na pokładzie mamy specjalistów od diet rozgrzewających ciało i

Data publikacji: 2016-11-08
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Aromatyczny koniec roku w Akademii Kulinarnej Whirlpool
Kategoria: Styl życia, LIFESTYLE

W Akademii Kulinarnej Whirlpool zwieramy szyki i przygotowujemy się na nadejście zimy. Aura nam nie straszna, ponieważ na pokładzie mamy specjalistów od diet rozgrzewających ciało i duszę.

Aromatyczny koniec roku w Akademii Kulinarnej Whirlpool Styl życia, LIFESTYLE - W Akademii Kulinarnej Whirlpool zwieramy szyki i przygotowujemy się na nadejście zimy. Aura nam nie straszna, ponieważ na pokładzie mamy specjalistów od diet rozgrzewających ciało i duszę.

W listopadzie wraca do nas jedna z naszych ulubionych blogerek: Dominika Wójciak. W roli prowadzÄ…cego debiutuje finalista programu MasterChef Junior – Kuba Tomaszczyk, wegaÅ„ski bożonarodzeniowy stół kolorowo i niebanalnie nakryje Wegan Nerd, a niezawodny Marco Ghia rozprawi siÄ™ z dzikiem i podkrÄ™ci go wÅ‚oskim smakiem.

Pachnące orientem warsztaty to specjalność Dominiki Wójciak, zwyciężczyni 3. edycji programu MasterChef i autorki 3 książek kulinarnych. Dominika śmiało łączy smaki, lubi eksperymentować i nieustannie zaskakiwać. Jej kuchnia opiera się na sezonowych produktach, więc na warsztatach 19 listopada nie zabraknie pękatych dyń, kolorowych bakłażanów czy słodkich śliwek. Tradycyjne, polskie produkty zostaną doprawione szczyptą wyobraźni i fantazji Dominiki, która zabierze Was w podróż do Azji i na Bliski Wschód. Nauczycie się jak przygotować polskie kimchi z kalarepą i jarmużem, indyjskie dahl wzbogacicie sezonowymi warzywami, bakłażany nafaszerujecie orkiszem, a na deser przygotujecie pudding z tapioki ze śliwkami earl grey.

W ramach cyklu Rodzinne Gotowanie zaprosiliÅ›my do nas kolejnego finalistÄ™ kulinarnego show MasterChef Junior. Tym razem 26 listopada w Akademii Kulinarnej Whirlpool bÄ™dzie gotowaÅ‚ Kuba Tomaszczyk – maÅ‚y szef z gÅ‚owÄ… peÅ‚nÄ… Å›wieżych pomysłów, doskonale radzÄ…cy sobie z tradycyjnÄ… kuchniÄ… polskÄ…. Towarzyszyć mu bÄ™dzie Marco Ghia. Podczas warsztatów bÄ™dziecie mieli okazjÄ™ wspólnie z dziećmi zagniatać fantazyjne falbanki na tradycyjnych pierogach z miÄ™sem, poznać Å›lÄ…skÄ… klasykÄ™ w postaci rolady z modrÄ… kapustÄ… i kluskami, zachwycić siÄ™ miÄ™ciutkimi żeberkami w miodzie, których sÅ‚odki smak przeÅ‚amiemy dodatkiem kiszonej kapusty, a na deser spaÅ‚aszujecie ukochane placuszki wszystkich dzieci – chrupiÄ…ce racuchy z jabÅ‚kami. Nawet najwiÄ™ksze niejadki skuszÄ… siÄ™ na takie smakoÅ‚yki. Dobra zabawa gwarantowana, a nad bezpieczeÅ„stwem maÅ‚ych kuchcików czuwać bÄ™dÄ… intuicyjne sprzÄ™ty marki Whirlpool.

A to już wiesz?  Nie trać czasu w korku! 4 porady, jak wykorzystać czas na zatÅ‚oczonej ulicy

Jak zorganizować wegaÅ„skie Boże Narodzenie bez ryb, miÄ™sa oraz nabiaÅ‚u? Czy można stworzyć smaczne i w peÅ‚ni wegaÅ„skie menu Å›wiÄ…teczne? Na wszystkie te pytania odpowie prawdziwa ekspertka w dziedzinie kuchni roÅ›linnej – Alicja Rokicka, znana jako Wegan Nerd, autorka Å›wiÄ™cÄ…cej triumfy na półkach w ksiÄ™garniach pozycji “Wegan Nerd. Moja roÅ›linna kuchnia”. 3 grudnia wspólnie z AlicjÄ… przygotujecie wegaÅ„skie potrawy, które bez obaw bÄ™dziecie mogli postawić na Å›wiÄ…tecznym stole i zrobić wrażenie na niejednym tradycjonaliÅ›cie. Nie zabraknie klasyków takich jak barszcz czerwony, podany z biaÅ‚ym grochem, czy też wegaÅ„ski sos pieczeniowy z aromatycznym winem. Nauczycie siÄ™ przygotowywać roÅ›linne pasztety, o których – jak krąży legenda – mówi siÄ™, że sÄ… o niebo smaczniejsze niż ich tradycyjna wersja. Upieczecie bezmiÄ™snÄ… wersjÄ™ kulebiaka, faszerujÄ…c go klasycznym połączeniem: kapustÄ… i grzybami. Przygotujecie ziemniaczany cymes i krantz (aromatyczne ciasto drożdżowe). Już chyba nie musimy Was przekonywać, że  wegaÅ„skie Boże Narodzenie to prawdziwe Å›wiÄ™to smaków i aromatów?

Ostatni warsztat w tym roku poprowadzi nie kto inny jak gospodarz Akademii Kulinarnej Whirlpool, Marco Ghia. 10 grudnia Marco weźmie na warsztat mięso dzika, które ma w Polsce wielu amatorów, złaknionych nowych propozycji podania tego szlachetnego mięsa. Marco zaproponuje wywodzące się z tradycji toskańskiej i umbryjskiej potrawy, które z powodzeniem możemy wykonać we własnej kuchni. To m.in. pappardelle z sosem z dzika, potrawka z dzika z rozmarynem i jałowcem czy dzik zapiekany w cieście, nieco podobny do naszego kulebiaka. Podobno to flagowe, florenckie danie zostało podane podczas przyjęcia weselnego Katarzyny Medycejskiej. A więc smakosze, do dzieła. Czekamy na Was w Akademii Kulinarnej Whirlpool. Będzie też mała niespodzianka na zakończenie tego intensywnego i smakowitego roku.

DZIKa satysfakcja gwarantowana!

Gotowanie to zabawa, radość i bycie razem! Przekonaj się i przyjdź do nas na warsztaty http://akademiakulinarnawhirlpool.pl/warsztaty !

A to już wiesz?  Nighthawk R6800 już w Polsce

Gotuj na luzie!

Warsztaty gotowania w Akademii Kulinarnej Whirlpool odbywają się w kuchni urządzonej w całości przez Whirlpool (www.whirlpool.pl) i Kitchen Aid (www.kitchenaid.pl). Sukces kulinarny zapewniają najwyższej klasy urządzenia tych marek, będące wsparciem na każdym etapie przygotowywania i gotowania potraw w Akademii.

 

Informacje dla mediów:

Irmina Dzyr-Rainka

[email protected]

+48 601 289 115

 

__________________________________________________________________________

O Akademii Kulinarnej Whirlpool.

Akademia Kulinarna Whirlpool mieści się w awangardowej przestrzeni kulturalno-biurowej na terenie praskiego kompleksu Soho Factory, na ulicy Mińskiej 25 w Warszawie. Włoscy gospodarze tego wyjątkowego miejsca – Marco Ghia oraz Emilliano Castagna – zapraszają na swoje wyjątkowe śródziemnomorskie warsztaty. Oferta w dużej mierze bazuje na inspiracjach kuchnią włoską, lecz znajdziemy w niej również spotkania z kucharzami specjalizującymi się w lokalnej kuchni polskiej czy przysmakach z dalekich krajów. Dodatkowy i wyjątkowym elementem są degustacje win prowadzone przez profesjonalnych sommelierów. Akademia Kulinarna Whirlpool dysponuje nowoczesnym zapleczem kuchennym wyposażonym w najwyższej klasy sprzęty do zabudowy marki Whirlpool. Wszystkie urządzenia wyposażone są w 6-ty Zmysł, inteligentną technologię, która zapewnia idealną skuteczność i doskonałe rezultaty. Unikatowe wzornictwo, które idzie w parze z funkcjonalnością obsługi, dopełnia całości i sprawia, że przestrzenie Akademii Kulinarnej Whirlpool posiadają niepowtarzalny wygląd. A goście Akademii czują się tam komfortowo i wracają, by przeżyć nowe przygody kulinarne pod czujnym ok

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Aromatyczny koniec roku w Akademii Kulinarnej Whirlpool Styl życia, LIFESTYLE - W Akademii Kulinarnej Whirlpool zwieramy szyki i przygotowujemy się na nadejście zimy. Aura nam nie straszna, ponieważ na pokładzie mamy specjalistów od diet rozgrzewających ciało i duszę.
Hashtagi: #Styl życia #LIFESTYLE

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy