Data publikacji: 2020-12-08
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Pudełkowa wigilia dla pracownika
Kategoria: Styl życia, LIFESTYLE
Brak zamówień na bożonarodzeniowy catering dla firm, to kolejny cios w branżę gastro.
Brak zamówień na bożonarodzeniowy catering dla firm, to kolejny cios w branżę gastro. Jednak nie wszyscy restauratorzy się poddają i godzą ze stwierdzeniem, że w tym roku świąt nie będzie. Koku Sushi wymyśliło pudełkową wigilię dla pracownika. Kilka firm skorzystało już z tej nietypowej świątecznej oferty.
Jedni pracownicy się cieszą, inni nie, ale w tym roku firmowe wigilie w wielu biurach się nie odbędą. Ci, którym na tę doroczną, wyjątkową kolację serwowano sushi, raczej nie są zadowoleni, bo była to okazja, by do woli najeść się różnych rodzajów ulubionych rolek i azjatyckich specjałów.
– Przyznam, że nawet teraz dzwoniÄ… do nas pracownicy dużych firm, które byÅ‚y naszymi staÅ‚ymi Å›wiÄ…tecznymi klientami i w peÅ‚nej konspiracji podpytujÄ… czy w tym roku też dowieziemy im sushi – zdradza Mariusz Olechno, współwÅ‚aÅ›ciciel Koku Sushi, najwiÄ™kszej sieci sushi barów w Polsce.
Wigilia firmowa online
Zazwyczaj w okresie bożonarodzeniowym w restauracjach Koku panował wzmożony ruch. Co roku sieć przygotowała firmowy wigilijny catering dla wielu instytucji i przedsiębiorstw. Tego grudnia, z powodu pandemii, takiego wyniku zapewne nie da się powtórzyć. Ale w odpowiedzi na pojawiające się pytania, Koku, które słynie w branży ze swojego kreatywnego podejścia do kryzysowych sytuacji, wymyśliło pudełkową wigilię dla pracownika.
– Jak wiadomo potrzeba jest matkÄ… wynalazków. Proponujemy nastÄ™pujÄ…ce rozwiÄ…zanie w tym przedziwnym 2020 roku. Szef niczym MikoÅ‚aj może zamówić dla pracowników Å›wiÄ…teczny zestaw sushi, podajÄ…c liczbÄ™ osób i rozliczajÄ…c siÄ™ jednÄ… fakturÄ… za caÅ‚y poczÄ™stunek. W okreÅ›lonym dniu na podanÄ… godzinÄ™ dowozimy pod wskazany adres pudeÅ‚ko z poczÄ™stunkiem dla każdego pracownika. OczywiÅ›cie zachowujÄ…c epidemiologiczne obostrzenia. Wszyscy mogÄ… potem zasiąść do stoÅ‚u i połączyć siÄ™ online, by pożyczyć sobie spokojnych i zdrowych Å›wiÄ…t – wykÅ‚ada pomysÅ‚ Mariusz Olechno, szef kuchni w Koku.
Futomaki od Mariana
Wigilijne boxy pozwolÄ… na zachowanie peÅ‚nego sanitarnego bezpieczeÅ„stwa. Każdy pracownik dostanie oddzielnie zapakowane pudeÅ‚ko. DostÄ™pne sÄ… trzy warianty poczÄ™stunku – za 40, 50 i 60 zÅ‚. Boxy zawierajÄ… przekÄ…ski m.in. spring rollsy czy kimchi oraz danie główne, czyli rolki sushi np.: uramaki z Å‚ososiem czy futomaki z tuÅ„czykiem. W wersji najbardziej ekskluzywnej jest też tatar z Å‚ososia na ryżu oraz specjalność szefa, czyli futomaki Mariana.
– Kilku klientów jeszcze w listopadzie skusiÅ‚o siÄ™ i zamówiÅ‚o naszÄ… ofertÄ™, uznajÄ…c, że lepsza wigilia online niż żadna. Taki gest sÅ‚uży utrzymaniu nadwÄ…tlonych teraz kontaktów i podnosi morale w firmie, co jest bardzo ważne – dodaje Mariusz Olechno – My ze swojej strony dokÅ‚adamy wszelkich staraÅ„, by kulinarnie także byÅ‚ to niezapomniany poczÄ™stunek.
Sieć franczyzowa Koku Sushi liczy aktualnie 37 restauracji, działających w 33 polskich miastach. Oferta świąteczna ważna jest do 23 grudnia 2020 r.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #Styl życia #LIFESTYLE