Wiadomości branżowe

Magda Gessler: otworzylam sklep internetowy. Powstal, by wszyscy mieli dostep do smakolyk?w, kt?re pamietam z dziecinstwa

Restauratorka otworzyla sklep internetowy Schronisko Smak?w Magdy Gessler. Dostepne sa w nim miedzy innymi przetwory, naturalnie wedzone miesa, miody czy swieze pieczywo. Specjaly przygotowywane sa zgodnie z dlugoletnia tradycja

Restauratorka otworzyla sklep internetowy Schronisko Smak?w Magdy Gessler. Dostepne sa w nim miedzy innymi przetwory, naturalnie wedzone miesa, miody czy swieze pieczywo. Specjaly przygotowywane sa zgodnie z dlugoletnia tradycja przez wykwalifikowany zesp?l pod czujnym okiem restauratorki.

– Sklep internetowy powstal, by wszyscy mieli dostep do smakolyk?w, kt?re pamietam z czas?w mojego dziecinstwa. Mama i babcia zawsze konserwowaly przysmaki sezonowe w szkle, a p?zniej przetrzymywaly je w spizarni. Dzieki temu czulam sie bezpieczna. Obecnie niewiele os?b ma czas, by robic przetwory. Nasza przeszkolona zaloga zatrzymuje czas lata, jesieni, zeby Panstwo mogli skosztowac smak?w, mieszkajacych w mojej glowie i duszy – m?wi w wozmowie z agencja Newseria Lifestyle Magda Gessler.

Magda Gessler tlumaczy, ze przez 10 lat prowadzenia programu „Kuchenne rewolucje” nieustannie walczyla z chemia spozywcza i szkodliwymi konserwantami. Sklep jest owocem jej dotychczasowych dzialan. Specjaly, kt?re sie w nim znajduja sa bowiem konserwowane jedynie w spos?b naturalny – przez sterylizacje, gotowanie czy wedzenie.

Dawniej ludzie w spos?b nadzwyczajny pochylali sie nad jedzeniem. Mieli czas, by przykladac sie do jego wykonywania. Starali sie nie ze wzgledu na mozliwosc zarobku, ale z powodu jakosci i milosci do bliskich. To wlasnie chce powtarzac, by ludzie, kt?rzy ciezko pracuja mieli przyjemnosc otworzenia sloika, na przyklad z swieza konfitura z malin – tlumaczy.

W Schronisku Smak?w mozna znalezc jedynie starannie wyselekcjonowane produkty. Restauratorka zapewnia, ze najwazniejsza jest dla niej jakosc. W konsekwencji ilosc schodzi na dalszy plan, ustepujac miejsca starannosci wykonania. Sprawdzone przysmaki powstaja w g?rach – dzieki temu nie maja kontaktu smogiem i zanieczyszczeniami znajdujacymi sie w miejskim powietrzu.

Produktem numer jeden w naszym sklepie internetowym jest szynka – dlugo wedzona i peklowana.  Wedzenie odbywa sie na prawdziwym drzewie olchowym lub owocowych i trwa od 12 do 24 godzin. Dzieki temu szynka pachnie ogniskiem. Cudowna jest r?wniez kielbasa krakowska – bardzo dobrze doprawiona z odrobina pieprzu. Jest tez boczek, kt?ry ub?stwiam. Wszystkie produkty sa chude, maja w sobie niewielka ilosc tluszczu. Chleb pieczemy sami w piecu w Bukowinie Tatrzanskiej – m?wi restauratorka.

A to już wiesz?  Robert Moskwa pracuje jako trener biznesu. Pomaga frankowiczom

Opr?cz mies, ryb, sos?w czy przetwor?w z warzyw i grzyb?w w sklepie internetowym Magdy Gessler mozna znalezc r?wniez produkty slodkie, kt?re swietnie nadaja sie do deser?w i jako przekaski pomiedzy posilkami. Wszystkie wykonane sa z naturalnych owoc?w, co sprawia, ze zawieraja w sobie niezbedne witaminy, takze witamine C, kt?ra przyczynia sie do ochrony kom?rek przed stresem oksydacyjnym.

Oczywiscie mamy tez slodka p?lke – lato zamkniete w szkle, na czele z moim ukochanym sokiem malinowym. Kiedy jest zimno sok malinowy dziala jak lekarstwo. Natomiast bez konfitury malinowej, nie wyobrazam sobie kruchych ciasteczek. W Schronisku Smak?w jest r?wniez konfitura pigwowa i syrop korzeniowy, kt?ry pobudza krazenie i wzmacnia odpornosc – zwraca uwage.

Jak podkresla restauratorka, produkty sa wytwarzane na biezaco i dostarczane klientom w kr?tkim czasie, co gwarantuje swiezosc.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy