Data publikacji: 2017-02-02
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Rusza projekt EKO FOR 1000
Kategoria: Styl życia, LIFESTYLE
Ponad 1000 ekologicznych miejsc siedzÄ…cych, specjalnie dedykowana oferta cateringowa oraz warsztaty kulinarne i nauka zdrowego odżywiania w tle – oto nowy projekt Deli Catering, czyli EKO FOR 1000, stworzony z myÅ›lÄ… o tych wszystkich, którzy ceniÄ… ekologiczne rozwiÄ…zania.

Marka EKO FOR 1000 powstała w wyniku połączenia sił trzech firm: Star Event, Siedzę Na Palecie oraz DELI Catering. Celem projektu było stworzenie takiego rozwiązania, które pozwalałoby na połączenie wielu ekologicznych miejsc siedzących z dedykowaną ofertą cateringową.
„Od dawna chcieliśmy stworzyć mobilny ekologiczny piknik†– mówi Damian Wiatrak, dyrektor zarządzający w firmie DELI Catering, która jest krajowym liderem na rynku usług cateringowych w zakresie Kulinariów Eventowych. „Zależało nam na stworzeniu zupełnie nowego produktu na rynku eventów, który stanowiłby połączenie najlepszej jakości produktów z ekologicznymi aranżacjami meblowymi w tle. Tak oto, wraz z firmą Star Event oraz Siedzę na Palecie, zjednoczyliśmy siły i powstała marka EKO FOR 1000†– dodaje Damian Wiatrak.
Jak działa EKO FOR 1000? Projekt ten stanowi rozwiązanie na każdy event, któremu towarzyszyć ma ekologiczny charakter. Jak sugeruje już sama jego nazwa, to kompleksowa oferta ponad 1000 ekologicznych miejsc siedzących wraz z dedykowaną ofertą cateringową. Warto jednak podkreślić, że choć w nazwie występuje liczba tysiąc, realizowane są tu także i małe oraz indywidualne zamówienia.
Co ważne, EKO FOR 1000 daje możliwość organizacji eventu w dowolnej lokalizacji – ograniczeniem nie jest tu nawet brak terenu zielonego, albowiem garden party może być zbudowane w każdym (nawet zimnym i industrialnym) wnÄ™trzu. StÄ…d przy wyborze odpowiedniego miejsca w grÄ™ wchodzÄ… nie tylko hale produkcyjne, lecz także i parkingi czy patia biurowców – jedynym zadaniem klienta jest tylko wskazanie miejsca, gdzie chce zorganizować imprezÄ™.
„Dla nas szerzenie wiedzy z zakresu ekologii jest szczególnie ważna†– mówi Damian Wiatrak. „StÄ…d do obsÅ‚ugi cateringowej wykorzystujemy chociażby opakowania z biodegradowalnych tworzyw, które wykorzystujemy miedzy innymi do prezentacji naszych produktów na stoÅ‚ach oraz bufetach. WspółtworzÄ…c projekt EKO FOR 1000 chcieliÅ›my pójść o krok dalej i stworzyć kompleksowy produkt, oparty nie tylko na zdrowym menu, lecz także i ekologicznej scenografii†– podkreÅ›la Damian Wiatrak.
StÄ…d EKO FOR 1000 to nie tylko specjalnie dedykowana oferta cateringowa – to także ekologiczne aranżacje meblowe, w skÅ‚ad których wchodzÄ… palety, skrzynie, a także szpule i baloty sÅ‚omy. CaÅ‚ość zamykajÄ… – na specjalne życzenie klienta – warsztaty kulinarne i nauka zdrowego odżywiania podczas imprezy.Â
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #Styl życia #LIFESTYLE