Wiadomości branżowe

Anna Lewandowska: posilki powinny byc nie tylko paliwem dla organizmu, lecz takze lekiem

Anna Lewandowska do swojego menu stara sie wybierac takie produkty, kt?re nie tylko zaspokajaja gl?d, lecz przede wszystkim sa dla organizmu źr?dlem substancji odzywczych i wzmacniaja jego odpornosc. Zapewnia, ze z niczego nie rezygnuje, a jej dieta bogata jest zar?wno w tluszcze, jak i bialka oraz weglowodany. Wszystko jednak z umiarem i w odpowiednich proporcjach. Trenerka jest r?wniez zwolenniczka gotowania na parze.– Żebysmy mogli funkcjonowac sprawnie, majac duzo energii, potrzebujemy zbilansowanych produkt?w. Nasz organizm trzeba nie tylko nakarmic, lecz takze leczyc. Jedzenie jest wiec lekiem – m?wi agencji informacyjnej Newseria Lifestyle Anna Lewandowska, trenerka fitness.Anna Lewandowska stanowczo odradza restrykcyjne diety i glod?wki. Tlumaczy, ze w ten spos?b mozna tylko wyniszczyc organizm. Posilki powinny byc bogate w substancje odzywcze, witaminy i skladniki mineralne. Tluszcze sa dla organizmu źr?dlem energii i chronia narzady wewnetrzne, a niekt?re kwasy tluszczowe biora udzial w produkcji hormon?w i pozwalaja na przyswajanie witamin. Bialko jest gl?wnym skladnikiem tkanek, natomiast weglowodany – paliwem energetycznym.– Nie b?jmy sie tluszcz?w, zar?wno roslinnych,

Anna Lewandowska do swojego menu stara sie wybierac takie produkty, kt?re nie tylko zaspokajaja gl?d, lecz przede wszystkim sa dla organizmu zr?dlem substancji odzywczych i wzmacniaja jego odpornosc. Zapewnia, ze z niczego nie rezygnuje, a jej dieta bogata jest zar?wno w tluszcze, jak i bialka oraz weglowodany. Wszystko jednak z umiarem i w odpowiednich proporcjach. Trenerka jest r?wniez zwolenniczka gotowania na parze.

zebysmy mogli funkcjonowac sprawnie, majac duzo energii, potrzebujemy zbilansowanych produkt?w. Nasz organizm trzeba nie tylko nakarmic, lecz takze leczyc. Jedzenie jest wiec lekiem – m?wi agencji informacyjnej Newseria Lifestyle Anna Lewandowska, trenerka fitness.

Anna Lewandowska stanowczo odradza restrykcyjne diety i glod?wki. Tlumaczy, ze w ten spos?b mozna tylko wyniszczyc organizm. Posilki powinny byc bogate w substancje odzywcze, witaminy i skladniki mineralne. Tluszcze sa dla organizmu zr?dlem energii i chronia narzady wewnetrzne, a niekt?re kwasy tluszczowe biora udzial w produkcji hormon?w i pozwalaja na przyswajanie witamin. Bialko jest gl?wnym skladnikiem tkanek, natomiast weglowodany – paliwem energetycznym.

Nie b?jmy sie tluszcz?w, zar?wno roslinnych, jak i nasyconych – zwierzecych. Nie zapominajmy takze o pelnowartosciowym bialku i weglowodanach – ja akurat polecam te bezglutenowe. Oczywiscie istotne sa warzywa, okolo 6-8 szklanek warzyw dziennie – podkresla Anna Lewandowska.

Zdaniem trenerki nie trzeba kilku godzin dziennie, by przygotowac cos zdrowego i pozywnego, a przy tym jakze smacznego.

Nie mam czasu na gotowanie, pieczenie, ale jak chce miec sile na treningu, to na szybko przyrzadzam sobie cos zdrowego. Najczesciej przygotowuje w odpowiednich naczyniach produkty na parze: ryby, warzywa. Mozemy ulozyc produkty pietrowo i w 20 minut mamy gotowy caly obiad. Dodatkowo dobrze jest zjesc jakis smakolyk, na przyklad batony, tzw. healthy snacki z daktyli, suszonych owoc?w, z kokosem – m?wi Anna Lewandowska.

Anna Lewandowska przyznaje, ze chetnie korzysta z porad doswiadczonych kucharzy i wykorzystuje kulinarne sztuczki, dzieki kt?rym potrawy sa zdrowsze i smaczniejsze.

A to już wiesz?  Dorota Goldpoint: Moda na brzydotÄ™ jest odpowiedziÄ… na sztuczność obecnÄ… na Instagramie. Praktycznie wszystkie influencerki wyglÄ…dajÄ… tak samo

Przede wszystkim, czym mniej przetworzony produkt, czym kr?cej poddany obr?bce termicznej, tym lepiej. Czyli jezeli mieso, to bardziej surowe, jezeli jajka, to lepiej na miekko, jezeli jajecznica, to z?ltko mniej sciete, zeby byly zachowane wartosci odzywcze. Z kolei podczas gotowania na parze mozna dodatkowo wykorzystac bulion jako skladnik wielu cennych witamin i mineral?w – radzi Anna Lewandowska

Mistrzyni karate podkresla, ze zbilansowane posilki to podstawa zdrowego odzywiania. Ona sama zawsze stara sie wybierac produkty naturalne, bez konserwant?w, sztucznych dodatk?w i pochodzace z upraw, na kt?rych nie stosuje sztucznych nawoz?w.

Najbardziej zwracam uwage na to, w jaki spos?b jest przyrzadzony dany produkt i przede wszystkim, skad on pochodzi. Bo nie ukrywajmy, zeby kupic ekologicznego kurczaka czy w og?le ekologiczne mieso lub ryby dobrego pochodzenia, to trzeba troche sie natrudzic – przyznaje Anna Lewandowska.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy