Data publikacji: 2020-05-15
Oryginalny tytuÅ‚ wiadomoÅ›ci prasowej: CaÅ‚a Polska piecze z KasiÄ…… i JaÅ›kiem Kuroniem!_WARSZTATY ONLINE 17.05
Kategoria: Styl życia, LIFESTYLE
Zaproszenie na warsztaty pieczenia online: 17 maja 2020 r., godz. 14
Już w najbliższą niedzielę – 17 maja o godz. 14:00 dołącz do warsztatów pieczenia online, organizowanych przez markę Kasia przy okazji Światowego Dnia Pieczenia. Wystarczy wejść na stronę i zarejestrować swój udział, by wspólnie ze znanym szefem kuchni – Jaśkiem Kuroniem, zgłębiać tajniki przygotowania wyśmienitych wypieków. Każdy zarejestrowany uczestnik otrzyma także w prezencie darmowy e-book z przepisami, które będzie mógł przygotować we własnej kuchni.
Jak skorzystać? To proste!
Aby wziąć udział w kursie pieczenia z Jaśkiem Kuroniem, wystarczy zarejestrować się na wydarzenie za pomocą strony internetowej https://ulalachef.com/pl/kasiaxulalachef/
Bezpośrednio przed wydarzeniem, 17 maja, każdy zarejestrowany uczestnik otrzyma e-mail, a w nim swój indywidualny link. Wystarczy na niego kliknąć, by dołączyć do oglądania streamingu na żywo i zacząć pieczenie z mistrzem Kuroniem!
Przygotuj siÄ™ do pieczenia
Transmisja LIVE
By odbierać transmisję kursu pieczenia na żywo w dobrej jakości, rekomendujemy korzystanie z łącza internetowego o prędkości co najmniej 10 Mb/s. Możesz skorzystać też z Internetu w technologii LTE na swoim urządzeniu mobilnym. Nasza transmisja potrwa do ok. 3 godzin – zarezerwuj sobie ten czas!
Link do kursu online
Swój indywidualny link do kursu online otrzymasz ok. 30 minut przed rozpoczÄ™ciem wydarzenia. Streaming odbÄ™dzie siÄ™ na platformie YouTube. Możesz jÄ… uruchomić na komputerze, laptopie, tablecie czy smartfonie – jak chcesz! Podczas wydarzenia bÄ™dzie można zadawać pytania Szefowi na czacie – wystarczy zalogować siÄ™ wczeÅ›niej do YouTube.
Przybory kuchenne
Wkrótce po potwierdzeniu rejestracji na wydarzenie otrzymasz w osobnym mailu listę naczyń oraz sprzętów kuchennych niezbędnych do wzięcia udziału w naszej lekcji. Bez obaw – są to popularne sprzęty, które na pewno masz w swojej kuchni.
Co upieczemy? Coś wyjątkowego i… pysznego!
kruchÄ… tartÄ™ z kremem cytrynowym lemon curd pod bitÄ… Å›mietanÄ… z mascarpone – klasyczny przepis ze sÅ‚ynnej francuskiej kucharskiej szkoÅ‚y mistrzów – Cordon Bleu,
bezlaktozowe ciasteczka z żurawiną i płatkami owsianymi, które możesz pięknie zapakować do puszki lub pudełka i dać komuś w prezencie. Możesz też je przechowywać w domu i mieć zapas przekąsek do kawy czy herbaty.
Pieczemy z Jaśkiem Kuroniem
Kim jest Jasiek Kuroń? Kucharzem, entuzjastą kuchni polskiej i lokalnych produktów.
Jasiek Kuroń to absolwent szkoły kulinarnej Le Cordon Bleu w Londynie. Miał okazję szkolić się w wielu restauracjach w Polsce i w Europie (w tym Wielkiej Brytanii, Hiszpanii, Portugalii, Chorwacji i we Włoszech), co pozwoliło mu szerzej i odważniej spojrzeć na gotowanie. Gotuje w kuchni Dzień Dobry TVN. Jest autorem książki „Sprytna kuchnia, czyli kulinarna ekonomia", która traktuje o niemarnowaniu jedzenia.
W trakcie wydarzenia marki Kasia do Szefa kuchni dołączy jego żona, Aneta Kuroń, absolwentka szkoły Cordon Bleu o specjalności cukiernictwo. Zobaczmy więc, jak para uzupełnia się w kuchni!
Wydarzenie poprowadzi Sandra Hajduk – na co dzień dziennikarka Dzień Dobry TVN.
Kostka do pieczenia Kasia – najlepsza do pieczenia!
Marka Kasia od lat pomaga konsumentom w przygotowaniu doskonaÅ‚ych wypieków. Kasia to najpopularniejsza kostka do pieczenia w Polsce – Å‚atwo siÄ™ uciera, a dziÄ™ki niej przygotowywane sÅ‚odkoÅ›ci sÄ… bardziej puszyste i zawsze siÄ™ udajÄ…. Â
Â
Â
Â
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #Styl życia #LIFESTYLE