Data publikacji: 2017-10-12
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Deser ryżowy z mango
Kategoria: Styl życia, LIFESTYLE
Deser ryżowy z mango, przygotowany na bazie mleka, skutecznie osłodzi każdy pochmurny poranek. Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy, spróbujcie koniecznie!
Gdy nadchodzi jesień, mamy ochotę, aby coś innego pojawiło się w naszym porannym menu. Coś, co nas zaskoczy, gdy ponownie zajrzymy do śniadaniowej miseczki. Mamy na to sposób! Wystarczy chwila, by przypomnieć sobie egzotyczne smaki pożegnanego lata. Deser ryżowy z mango, przygotowany na bazie mleka, skutecznie osłodzi każdy pochmurny poranek. Sprawdzi się także jako szybki deser podany dla naszych pociech czy znajomych w efektownym słoiku. Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy, spróbujcie koniecznie!
Â
Deser ryżowy z mango
Składniki:
– Ryż                                                                         1 szklanka
– Mango pokrojone w kostkę                                 1 sztuka  Â
– Cukier trzcinowy                                                    1 Å‚yżka
– Mleko (np. Mleko Ekologiczne od OSM PiÄ…tnica) 600ml
– cukier waniliowy                                                   1 opakowanie
Â
Wykonanie:
Zagotuj mleko w garnku z opakowaniem cukru waniliowego i łyżką cukru trzcinowego. Wrzuć ryż i poczekaj, aż wchłonie mleko. Układaj w słoiczku lub misce warstwowo na przemian z kawałkami mango.
Â
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #Styl życia #LIFESTYLE