Aktualności LIFESTYLE Styl życia

Deser ryżowy z mango

Deser ryżowy z mango
Deser ryżowy z mango, przygotowany na bazie mleka, skutecznie osłodzi każdy pochmurny poranek. Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy, spróbujcie

Data publikacji: 2017-10-12
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Deser ryżowy z mango
Kategoria: Styl życia, LIFESTYLE

Deser ryżowy z mango, przygotowany na bazie mleka, skutecznie osłodzi każdy pochmurny poranek. Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy, spróbujcie koniecznie!

Deser ryżowy z mango Styl życia, LIFESTYLE - Deser ryżowy z mango, przygotowany na bazie mleka, skutecznie osłodzi każdy pochmurny poranek. Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy, spróbujcie koniecznie!

Gdy nadchodzi jesień, mamy ochotę, aby coś innego pojawiło się w naszym porannym menu. Coś, co nas zaskoczy, gdy ponownie zajrzymy do śniadaniowej miseczki. Mamy na to sposób! Wystarczy chwila, by przypomnieć sobie egzotyczne smaki pożegnanego lata. Deser ryżowy z mango, przygotowany na bazie mleka, skutecznie osłodzi każdy pochmurny poranek. Sprawdzi się także jako szybki deser podany dla naszych pociech czy znajomych w efektownym słoiku. Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy, spróbujcie koniecznie!

 

Deser ryżowy z mango

Składniki:

– Ryż                                                                          1 szklanka

– Mango pokrojone w kostkę                                  1 sztuka   

– Cukier trzcinowy                                                     1 Å‚yżka

– Mleko (np. Mleko Ekologiczne od OSM PiÄ…tnica) 600ml

– cukier waniliowy                                                    1 opakowanie

 

Wykonanie:

Zagotuj mleko w garnku z opakowaniem cukru waniliowego i łyżką cukru trzcinowego. Wrzuć ryż i poczekaj, aż wchłonie mleko. Układaj w słoiczku lub misce warstwowo na przemian z kawałkami mango.

 

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Deser ryżowy z mango Styl życia, LIFESTYLE - Deser ryżowy z mango, przygotowany na bazie mleka, skutecznie osłodzi każdy pochmurny poranek. Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy, spróbujcie koniecznie!
Hashtagi: #Styl życia #LIFESTYLE

A to już wiesz?  Catering pod chmurkÄ…

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy