Data publikacji: 2018-06-26
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Desery marki WINIARY bez glutenu
Kategoria: BIZNES, Konsument
Desery marki WINIARY bez glutenu
Symbol przekreÅ›lonego kÅ‚osa, który gwarantuje, że w skÅ‚adzie nie znajdziemy glutenu pojawiÅ‚ siÄ™ na podstawowych produktach deserowych marki WINIARY: galaretkach, budyniach i kisielach do gotowania.Â
Zakład produkcyjny marki WINIARY w 2017 roku przeszedł pozytywnie audyt Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Dzięki temu marka dołączyła do grona firm posiadających licencję na używanie znaku Przekreślonego Kłosa. Symbol znalazł się na podstawowych produktach deserowych WINIARY: galaretkach klasycznych, galaretkach z pianką, budyniach i kisielach do gotowania. Co ważne, produkty bez glutenu znajdziemy w standardowej ofercie marki, a ich cena na półkach sklepowych się nie zmieni.
– Nieustannie skupiamy siÄ™ na speÅ‚nianiu szybko zmieniajÄ…cych siÄ™ potrzeb naszych konsumentów. WychodzÄ…c naprzeciw ich oczekiwaniom stale pracujemy nad ulepszaniem naszych produktów biorÄ…c pod uwagÄ™ zarówno ich skÅ‚ad, atrakcyjność wizualnÄ…, jak i wszelkie inne czynniki wpÅ‚ywajÄ…ce na decyzjÄ™ o zakupie. StÄ…d też nasza reakcja na nasilajÄ…ce siÄ™ problemy dietozależne, w tym celiakiÄ™ i nietolerancjÄ™ glutenu. – mówi Marzena MaciÄ…g-UrbaÅ„ska, Group Product Manager marki WINIARY.
Marka pracuje nad tym, aby do końca 2018 roku wszystkie galaretki, budynie oraz kisiele do gotowania były dostępne ze znaczkiem Przekreślonego Kłosa.
Â
Â
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #BIZNES #Konsument