Biznes Konsument

Natarcie tarek, czyli dlaczego warto trzeć i ścierać

Od lat towarzyszą nam w kuchni. Tarki, bo o nich mowa, przeżywają obecnie swój renesans. Szatkowanie oraz ścieranie na grubsze lub cieńsze paseczki to trzy podstawowe funkcje tarek, dlatego trzy są również bohaterki tego

Data publikacji: 2015-07-22
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Natarcie tarek, czyli dlaczego warto trzeć i ścierać
Kategoria: BIZNES, Konsument

Od lat towarzyszą nam w kuchni. Tarki, bo o nich mowa, przeżywają obecnie swój renesans. Szatkowanie oraz ścieranie na grubsze lub cieńsze paseczki to trzy podstawowe funkcje tarek, dlatego trzy są również bohaterki tego materiału.

Natarcie tarek, czyli dlaczego warto trzeć i ścierać BIZNES, Konsument - Od lat towarzyszą nam w kuchni. Tarki, bo o nich mowa, przeżywają obecnie swój renesans. Szatkowanie oraz ścieranie na grubsze lub cieńsze paseczki to trzy podstawowe funkcje tarek, dlatego trzy są również bohaterki tego materiału.

Od lat towarzyszą nam w kuchni. Wiernie czekają na swoją kolej, by przemienić zwykłe warzywo czy owoc w stos pasków, wiórków czy plasterków. Tarki, bo o nich mowa, przeżywają obecnie swój renesans. Szatkowanie oraz ścieranie na grubsze lub cieńsze paseczki to trzy podstawowe funkcje tarek, dlatego trzy są również bohaterki tego materiału. Tarka do warzyw, tarka z dużymi oczkami i tarka z małymi oczkami – wszystkie z rodziny Fiskars.

Sezonowe (s)tarcie

W sierpniu i wrześniu mamy do czynienia z prawdziwym bogactwem owoców i warzyw. Buraki, które często królują na polskich stołach, można wykorzystać np. przy robieniu letniego chłodnika. Aksamitną zupę można wzbogacić startymi “piórkami” buraczanymi. W tym celu posłuży nam Tarka z dużymi oczkami marki Fiskars. Tym, co ją wyróżnia, podobnie jak resztę tarek z tej serii, jest osłona na palce, która gwarantuje bezpieczeństwo użytkowania.

Tarka z małymi oczkami Fiskars sprawdzi się przy przygotowywaniu delikatnych surówek, aromatycznego chutney oraz zapiekanek. Narzędzie warto przetestować przy przygotowywawniu placków z cukinii. Wygodna rączka i ostre krawędzie tarki pomogą szybko zetrzeć warzywo na delikatne paseczki, dzięki czemu nasze placuszki będą miały ciekawą fakturę. Za pomocą tych ostrzy na cieniutkie paseczki utrzemy zarówno warzywa, owoce, jak i miękkie sery.

Letnia pogoda to też idealny czas na lekkie posiłki, dlatego aby urozmaicić zwykłą sałatę, można do niej dodać poszatkowane dodatki w postaci krążków marchwi, rzodkiewki czy cebuli.          Pomoże w tym Tarka do warzyw Fiskars. Dzięki niej przygotowanie popularnej mizerii będzie trwało chwilkę. To także idealne i niezwykle pomocne narzędzie jeśli chodzi o przygotowywanie domowych chipsów, dekorowanie kanapek czy talerzy.

A to już wiesz?  Bukmacherzy już wiedzą. „La La Land” z 10 Oscarami

Orientacyjne ceny detaliczne produktów:

Tarka do warzyw Fiskars –  cena ok 60 zł
Tarka z dużymi oczkami Fiskars – cena ok. 60 zł
Tarka z małymi oczkami Fiskars – cena ok. 60 zł.

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Natarcie tarek, czyli dlaczego warto trzeć i ścierać BIZNES, Konsument - Od lat towarzyszą nam w kuchni. Tarki, bo o nich mowa, przeżywają obecnie swój renesans. Szatkowanie oraz ścieranie na grubsze lub cieńsze paseczki to trzy podstawowe funkcje tarek, dlatego trzy są również bohaterki tego materiału.
Hashtagi: #BIZNES #Konsument

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy