Data publikacji: 2018-05-15
Oryginalny tytuÅ‚ wiadomoÅ›ci prasowej: Przypadek? Nie ma przypadków! – mówi Pani Inzynier od lodów
Kategoria: Styl życia, LIFESTYLE
Jak smakują lody autorstwa Pani Inżynier od lodów? Można sprawdzić w warszawskiej sieci Jesz Lody Tradycyjne.
Jest wiele możliwości, by „dorobić†podczas studiów, ona wybrała pracę w lodziarni. Szybko zrozumiała, że to miejsce, w którym może zrealizować swoje najśmielsze marzenia smakowe, a przy tym, podzielić się nimi z innymi. Martyna Rupińska w swojej przygodzie z lodami poszła o krok dalej, opracowała recepturę na lody marchewkowe i obroniła z nich pracę inżynierską. Jak smakują lody autorstwa Pani Inżynier od lodów? Można sprawdzić w warszawskiej sieci Jesz Lody Tradycyjne.
Martyna Rupińska inspiracje do tworzenia nowych smaków czerpie z codzienności. Jak przystało na prawdziwą wielbicielkę słodyczy, odwiedzając nowe kawiarnie czy restauracje, zawsze degustuje desery. To właśnie smaki, które zwróciły jej szczególną uwagę, a raczej spotkały się z aprobatą jej wysublimowanego podniebienia, przenosi na produkcję, gdzie po wielu testach i degustacjach powstają lody m.in. o smaku mascarpone z granatem, czarny sezam z daktylami czy tiramisu.
– WiedzÄ™ z zakresu technologii lodów przekazuje mi Bartosz, który produkcjÄ… lodów zajmuje siÄ™ od lat. Pomaga mi je potem przygotować, aby faktycznie smakowaÅ‚y tak, jak je sobie wyobrażam DziÄ™ki temu, że jest on miÅ‚oÅ›nikiem tradycyjnych smaków, mi powierzyÅ‚ komponowanie tych nowoczesnych. PracujÄ…c w takim duecie, gdzie Å›ciera siÄ™ tradycja z nowoczesnoÅ›ciÄ…, nietrudno o sprzeczki, które lody sÄ… najlepsze. Na szczęście łączy nas miÅ‚ość do dobrych smaków i dokÅ‚adamy wszelkich staraÅ„, by takie wÅ‚aÅ›nie oferować naszym goÅ›ciom. – mówi Martyna RupiÅ„ska, technolog produkcji lodów.
ULUBIONY SMAK W FORMIE LODÓW? WSZYSTKO JEST MOŻLIWE!
Pozytywne nastawienie, szeroki uśmiech i bardzo przyjazna natura, sprawiły, że świetnie sobie radziła przy obsłudze klientów. Jednak jej znakomite wyczucie smaków, ogromna kreatywność oraz pasja do wytwarzania lodów, sprawiły, że Martyna szybko zamieniła pracę ekspedientki, na technologa produkcji. W tym roku także obroniła pracę inżynierską na kierunku żywienie człowieka na SGGW ze swoich autorskich lodów marchewkowych.
– Zainteresowanie lodami pochÅ‚onęło mnie na tyle, że o jednym ze stworzonych przeze mnie smaków, napisaÅ‚am pracÄ™ inżynierskÄ…. SÄ… to lody marchewkowe z dodatkiem naturalnego prebiotyku. Bardzo lubiÄ™ pić sok marchewkowy i pomyÅ›laÅ‚am, że mógÅ‚by z niego powstać dobry sorbet. Do lodów dodaÅ‚am naturalnÄ… inulinÄ™, która poprawia funkcjonowanie ukÅ‚adu pokarmowego i odpornoÅ›ciowego, a także obniża tÅ‚ustość lodów – dodaje Martyna RupiÅ„ska.
Lody serwowane w sieci lodziarni Jesz Lody Tradycyjne mają nie tylko wyjątkowy smak, ale też są zdrowe. Tworzone ze świeżych składników (świeże mleko, śmietana, owoce), zgodnie z zasadą tworzenia lodów rzemieślniczych, powstają niedaleko miejsca produkcji, czyli w Piasecznie. Są bezglutenowe i zawierają ponad połowę mniej tłuszczu niż lody przemysłowe. Kreatywność Martyny i Bartosza to gwarancja, że miłośników lodów zaskoczą wielokrotnie podczas tego sezonu i nie tylko.
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #Styl życia #LIFESTYLE