Restaurator podkresla, ze nowe miejsce w sercu Tatr bedzie spelnieniem jego marzen o podr?zy do natury, polskiej goscinnosci i odkrywaniu smak?w wyplywajacych prosto z serca. Taki projekt pielegnowal w myslach przez lata, a teraz wreszcie nadszedl odpowiedni moment na jego realizacje, dlatego tez doklada wszelkich staran, by bylo tak, jak sobie zaplanowal. Swoim gosciom restaurator chce serwowac w Heart by Amaro w Zakopanem dania oparte na regionalnych produktach tradycyjne, ale z nutka nowoczesnosci.
Lokal, kt?ry powstaje w hotelu Nosalowy Park Hotel & SPA w Zakopanem, to drugi, po warszawskim Atelier Amaro, autorski projekt znanego restauratora.
– To jest nowy projekt w starym sercu, czyli zrodzony dawno, dawno temu, ale czekajacy na wlasciwy moment i miejsce. Mn?stwo skladowych ma zawsze wplyw na taka decyzje. I ta restauracja, kt?ra powstanie w zimowej stolicy Polski, w sercu Tatr, bedzie takim uzupelnieniem moich kulinarnych mozliwosci. Bedzie biesiadnie, rodzinnie, bardziej w stylu bistro – m?wi agencji Newseria Lifestyle Wojciech Modest Amaro.
Restaurator zdradza, ze przygotowania do uruchomienia nowego lokalu ida pelna para. Nie ma pospiechu, ale jest precyzyjny plan dzialania tak, by wszystko bylo dopiete na ostatni guzik.
– Przygotowujemy cala koncepcje kuchni, trwaja bardzo zaawansowane prace projektowe, prace autorskich naczyn. Jestesmy w trakcie, wiec mamy zdrowy dystans czasowy do tego. Chcemy przygotowac sie jak najlepiej, takimi standardami sie posluguje. Jak bedziemy gotowi i zadowoleni z tego, co mamy, wtedy przekrecimy klucz w drzwiach i zaprosimy naszych gosci – m?wi Wojciech Modest Amaro.
Nowy lokal ma ruszyc w marcu 2020 roku. Wojciech Modest Amaro zamierza podbic serca os?b odwiedzajacych Zakopane g?ralskim klimatem i rodzinna atmosfera, ale przede wszystkim potrawami, kt?re zachwyca smakiem i zaspokoja nawet najbardziej wybredne podniebienia. Restaurator chce zapewnic klientom rodzinne cieplo wok?l stolu i dania, za kt?rymi sie teskni i do kt?rych sie wraca.
– To bedzie taka definicja pysznosci, kt?ra rodzi sie w mojej glowie od wielu lat, kt?ra ja znam, kt?rej doswiadczam, kt?rej elementy rozumiem. Chcialbym zadbac o odpowiednia forme biesiadowania i dzielenia z innymi tym, co przygotowalbym dla moich najblizszych czy znajomych, kt?rzy pojawiliby sie u mnie w domu, wiec taki koncept prosto z serca – m?wi Wojciech Modest Amaro.
Restaurator zapowiada, ze bedzie czerpal ze swojego doswiadczenia i z g?ralskiej tradycji. Menu chce opierac na wyszukanych regionalnych, ekologicznych produktach. Heart by Amaro ma byc bowiem wyjatkowym polaczeniem podr?zy do natury oraz polskiej goscinnosci.
– G?ry super mnie inspiruja kulinarnie, ale chce je poznac autorsko, przejsc sie po nich, unikajac wytartych sciezek, szlak?w. Na to historyczne miejsce chce nalozyc siatke tego calego swiatowego doswiadczenia, kt?re mam. Ale z drugiej strony nie mozemy pominac tych wszystkich d?br, kt?re tam sa, tylko chcemy je zdefiniowac na nowy spos?b, po swojemu je pokazac, polozyc i zaprezentowac – m?wi Wojciech Modest Amaro.
Kucharz tlumaczy, ze zalezy mu r?wniez na stworzeniu siatki sprawdzonych dostawc?w i producent?w zywnosci najlepszej jakosci.
– Bedziemy chcieli wykorzystac ten caly potencjal, kt?ry tam jest. Mamy juz mn?stwo kontakt?w, zaprzyjaznionych os?b, mamy swoje pomysly, mamy swoje pr?by. Mamy jeszcze czas na to, zeby pewne testy przeprowadzic z produktami, kt?re bysmy chcieli, zeby dla nas w autorski spos?b byly przygotowywane. Bedziemy mocno osadzeni w regionie, ale z ta nutka autorska, kt?rej nie moge sobie odm?wic. Tak dzialam, tak tworze i to gra mi w sercu – m?wi Wojciech Modest Amaro.