Aktualności LIFESTYLE Styl życia

Zaproszenie do wspólnego świętowania Dnia Św. Patryka.

Zaproszenie do wspólnego świętowania Dnia Św. Patryka.
Spotkajmy się! Otwierając obchody 2018, browarnicy Guinnessa zapraszają ludzi z całego świata, do wspólnego świętowania Dnia Św.

Data publikacji: 2018-03-16
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Zaproszenie do wspólnego świętowania Dnia Św. Patryka.
Kategoria: Styl życia, LIFESTYLE

Spotkajmy się! Otwierając obchody 2018, browarnicy Guinnessa zapraszają ludzi z całego świata, do wspólnego świętowania Dnia Św. Patryka.

Zaproszenie do wspólnego świętowania Dnia Św. Patryka. Styl życia, LIFESTYLE - Spotkajmy się! Otwierając obchody 2018, browarnicy Guinnessa zapraszają ludzi z całego świata, do wspólnego świętowania Dnia Św. Patryka.

Guinness, kultowy czarno-biaÅ‚y stout, jest nierozerwalnie zwiÄ…zany z Dniem Åšw. Patryka i dzieli z nim bogatÄ… historiÄ™. Pomaga także wyrazić prawdziwego ducha tego Å›wiÄ™ta, poprzez spotkanie i wzniesienie razem toastu za wspólne wartoÅ›ci – dumÄ™ i przyjaźń.

 

Co roku ponad 70 milionów ludzi na całym świecie spotyka się z okazji dnia Św. Patryka. Jedynego Święta narodowego obchodzonego w tak wielu krajach: od Dublina po Dubaj, przez Londyn po Limę, od Peru po Paryż, od Sydney po Sztokholm, od Moskwy aż po Montserrat. Browarnicy Guinnessa zachęcają do wspólnego świętowania w najbliższą sobotę 17 marca. Tego dnia spotkajmy się z przyjaciółmi, cieszmy rozmową, dobrym piwem i jedzeniem.

 

 

Początki Browaru Guinness sięgają 1759 roku, gdy Arthur Guinness podpisał 9000-letni kontrakt na wynajem St. James’s Gate Brewery  w Dublinie. Od tego momentu aż do teraz  Browar Guinness, napędzany duchem innowacji, oddaje się swojej misji warzenia wyjątkowego piwa najwyższej jakości.

 

Szkoląc naszych browarników w sztuce warzenia piwa wg receptury Arthura Guinnessa, dokładamy wszelkich starań, aby każda szklanka, butelka lub puszka wiązała się z niepowtarzalnym doświadczeniem smakowym. Bez względu na to z jakiego miejsca pochodzi piwo lub gdzie jest serwowane.

 

Na każdym etapie warzenia zawsze dążymy do perfekcji. Od Warzelni nr 4 (Brewhouse 4), najbardziej zaawansowanego technologicznie browaru na świecie, po dziedzictwo i spuściznę browarniczą (ang. St. James’s Gate Brewery), nasze przywiązanie do najwyższej jakości jest autentyczne – każda partia Guinnessa przechodzi przez 251 punktów kontroli przed wypuszczeniem na rynek.

A to już wiesz?  Szybki lunch z nutÄ… Orientu

 

Nalanie idealnej szklanki Guinnessa z beczki to umiejętność sama w sobie. Zajmuje  dokładnie 119,5 sekundy.

 

Głębokie i kremowe, z charakterystycznym ciemno-czerwonawym kolorem i  aksamitnym wykończeniem, Guinness Drought to najlepiej sprzedające się piwo Guinnessa. Piwoszy przyciąga przede wszystkim wyrafinowaniem i śmiałą kombinacją smaków.

 

Guinness jest podawany z jedzeniem i używany do gotowania już od ponad 150 lat. Jest doskonałym dodatkiem do ostryg, gulaszu, chleba, a nawet ciasta! Produkując 25 piw światowej klasy oraz planując kolejne intrygujące rodzaje, Browar Guinness ma do zaoferowania piwo dla każdego piwosza ,nie tylko w dniu Św. Patryka.

 

Więcej informacji o piwie https://www.guinness.com/en/

 

Globalne dane o dniu Åšw. Patryka:

Tourism Ireland – https://www.tourismireland.com/Press-Releases/2018/February/Tourism-Ireland-announces-Global-Greening-line-up

 

Failte Ireland, Festival Åšw. Patryka – http://www.stpatricksfestival.ie/info

 

 

Idealna porcja piwa

 

Jakość tzw, pinty jest miarą jakości baru, w którym jest serwowana . Poniżej opisujemy co trzeba zrobić, aby nalać idealną porcję piwa oraz dlaczego stworzyliśmy nasz słynny dwuetapowy sposób nalewania.

 

Oto sześć kroków dwuetapowego sposobu nalewania i podawania Guinnessa.

 

1. Szkło

– Wybierz chÅ‚odnÄ…, czystÄ…, suchÄ… szklankÄ™ typu Tulip

– Zawsze trzymaj szklankÄ™ za podstawÄ™. PamiÄ™taj o higienie – nie dotykaj brzegu szklanki.

 

2. KÄ…t

– Trzymaj szklankÄ™ pod kÄ…tem 45 stopni tuż pod kranikiem.

 

3. Nalewanie

– Odkręć kranik do maksimum (pociÄ…gnij do siebie) i pozwól Guinnessowi spÅ‚ywać po Å›ciance szklanki.

– Powoli prostuj szklankÄ™, gdy siÄ™ napeÅ‚nia.

– Zakręć kranik, gdy Guinness bÄ™dzie ok. 15-20 mm od górnej krawÄ™dzi szklanki.

– Nigdy nie wkÅ‚adaj koÅ„cówki kranika do Guinnessa.

 

4. Stabilizacja

– Umieść szklankÄ™ na tacce do odstania, na widoku klienta.

– Pozwól, aby piwo siÄ™ uspokoiÅ‚o. To zajmie ok. 2 minuty.

A to już wiesz?  TEDE - SPOTKANIE AUTORSKIE - ŁÓDŹ

 

5. Dolewka tzw „back to black”

– Po dwóch minutach pora na dopeÅ‚nienie szklanki – trzymaj jÄ… prosto pod kranikiem.

– Odchyl kranik do tyÅ‚u (od siebie) i dopeÅ‚nij szklankÄ™ do momentu, gdy piana bÄ™dzie tuż ponad krawÄ™dziÄ… szklanki.

– Nigdy nie wkÅ‚adaj koÅ„cówki kranika do Guinnessa,

– Unikaj przelania i nigdy nie używaj szpatuÅ‚ki do odciÄ™cia piany

 

6. Podanie

–  Podaj idealnie nalanÄ… szklankÄ™ Guinnessa pewnÄ… rÄ™kÄ… i bez rozlewania.

 

Takie dwuetapowe nalewanie gwarantuje, że barman, niezależnie od miejsca, poda doskonałą pintę za każdym razem – smaczną i dobrze się prezentującą.

 

W celu uzyskania więcej informacji prosimy o kontakt:

 

Leszek DÄ…browski

e. [email protected]

Be Communications

 

Więcej informacji na temat odpowiedzialnego picia można znaleźć na stronie www.DrinkIQ.com

 

 

Słowa GUINNESS i powiązane logo są znakami towarowymi.

źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Zaproszenie do wspólnego świętowania Dnia Św. Patryka. Styl życia, LIFESTYLE - Spotkajmy się! Otwierając obchody 2018, browarnicy Guinnessa zapraszają ludzi z całego świata, do wspólnego świętowania Dnia Św. Patryka.
Hashtagi: #Styl życia #LIFESTYLE

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy