Data publikacji: 2018-07-13
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Deli Catering wsparło kulinarnie Kongres Regionów 2018
Kategoria: Styl życia, LIFESTYLE
Za nami Kongres Regionów 2018, podczas którego samorzÄ…dowcy z caÅ‚ej Polski rozmawiali o megatrendach w miastach. Wydarzenie wsparÅ‚a kulinarnie marka Deli Catering – lider na rynku usÅ‚ug cateringowych w zakresie kulinariów eventowych.
Najważniejsze w Polsce, dziewiÄ…te już spotkanie samorzÄ…du, biznesu oraz organizacji pozarzÄ…dowych za nami. Tematem przewodnim tegorocznej edycji byÅ‚y „Megatrendy w miastach i regionachâ€. StÄ…d panele dyskusyjne zostaÅ‚y podzielone na pięć bloków tematycznych, odpowiadajÄ…cych piÄ™ciu miejskim mega-trendom, takim jak: przyjazna przestrzeÅ„, eko-miasto, mobilność na żądanie, cyfryzacja – zawsze w kontakcie oraz finansowanie w nietradycyjnych modelach ryzyko-zysk.
W tym roku nowoÅ›ciÄ… byÅ‚ blok warsztatowy, podczas którego uczestnicy mieli okazjÄ™ nie tylko szeroko omawiać nowe rozwiÄ…zania prawne dla regionów i gmin, lecz także konfrontować je z codziennÄ… praktykÄ…. Co ważne, podczas uroczystej wieczornej gali poznaliÅ›my laureatów organizowanego przez magazyn Newsweek rankingu najlepszych Prezydentów Miast – na jego szczycie znalazÅ‚ siÄ™ Jacek Karnowski, prezydent Sopotu.
Za oprawę kulinarną wydarzenia odpowiadała marka Deli Catering. Specjalnie na tę okoliczność przygotowane zostało carpaccio z opiekanej wołowiny z tartym parmezanem i sosem balsamicznym, rillette z gęsi na sękaczu z konfiturą z leśnej borówki, cytrynowym tymiankiem i musem z chrzanu, a także perlica macerowana w calvadosie z karmelizowanymi orzechami na konfiturze morelowej i blinie.
Wydarzenie odbyÅ‚o siÄ™ 26-27 czerwca br. w Narodowym Forum Muzyki we WrocÅ‚awiu. WÅ›ród goÅ›ci Kongresu obecni byli m.in. byÅ‚y premier Jerzy Buzek, eurodeputowany Jan Olbrycht oraz Nicola De Michelis, szef gabinetu unijnej komisarz ds. polityki regionalnej.Â
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #Styl życia #LIFESTYLE