Wiadomości branżowe

Hanna Lis: Jem coraz mniej miesa. Ale nie ukrywam, ze mam ogromna slabosc do hamburger?w

Chociaz Hanna Lis nie jest wegetarianka, coraz rzadziej siega po mieso. Dziennikarka przyznaje, ze potrawa, kt?ra lubi wyjatkowo, i z kt?rej najtrudniej jej zrezygnowac, jest hamburger. Jego smak budzi w niej wspomnienie

Chociaz Hanna Lis nie jest wegetarianka, coraz rzadziej siega po mieso. Dziennikarka przyznaje, ze potrawa, kt?ra lubi wyjatkowo, i z kt?rej najtrudniej jej zrezygnowac, jest hamburger. Jego smak budzi w niej wspomnienie dziecinstwa, kt?re spedzila w Szwecji. Hanna Lis uwaza r?wniez, ze bardzo trudno jest zastapic hamburgera bezmiesnymi substytutami.

Na co dzien, gdy dziennikarka decyduje sie na posilek zawierajacy mieso, zazwyczaj wybiera kurczaka. Robi to jednak sporadycznie.

– Jem coraz mniej miesa. To sie dzieje wlasciwie nieswiadomie, bo nie postanowilam sobie, ze przejde na przyklad na wegetarianizm. Po prostu potrzebuje miesa coraz mniej. Jem je sporadycznie, maksymalnie 3–4 razy w miesiacu, zazwyczaj kurczaka – m?wi agencji Newseria Lifestyle Hanna Lis.

Dziennikarka przyznaje, ze trudno jest jej calkowicie zrezygnowac z miesa. Choc ma swiadomosc zalet takiej decyzji, za bardzo lubi smak hamburger?w. Ich wegetarianskie wersje nie zawsze wpisuja sie w jej gust kulinarny.

– Nie ukrywam, ze mam ogromna slabosc do hamburger?w. W mojej glowie toczy sie taki proces myslowy, ze powinno sie, zar?wno ze wzgled?w zdrowotnych, jak i srodowiskowych z miesem zerwac. Natomiast najwiekszy problem, jaki mam, to wlasnie moja slabosc do hamburger?w. Uwielbiam je i raz na jakis czas robie sobie hamburgerowe szalenstwo. Nie znosze natomiast hamburger?w wegetarianskich, bo smakuja cieciorka i warzywami. Cieciorke moge zjesc w hummusie – m?wi.

Dziennikarka pojawila sie na prezentacji nowego burgera firmy MAX Premium Burgers, kt?ry w smaku przypomina mieso, ale zawiera wylacznie roslinne skladniki.

– Bardzo bylam ciekawa tego hamburgera i musze powiedziec, ze jestem w absolutnym szoku, bo gdyby mi ktos nie powiedzial, ze to jest wegetarianski burger, to bym sie tego nigdy nie domyslila. Ma strukture miesa, smakuje jak mieso i wyglada jak mieso. Chapeau bas, jestem pod wrazeniem –m?wi dziennikarka.

A to już wiesz?  Buddy Valastro nie wyklucza otwarcia cukierni w Polsce

Powodem, dla kt?rego Hanna Lis tak bardzo lubi hamburgery, jest to, ze kojarza sie jej one z dziecinstwem, kt?re spedzila w Skandynawii.

– Lubie chleb, chociaz miesa jem coraz mniej, niestety tez caly czas je lubie. Hamburger jest dla mnie troche powrotem do lat i smak?w dziecinstwa. Kiedy mieszkalam w Szwecji, rodzice zarabiali bardzo malo pieniedzy, jak na tamte warunki. W zwiazku z czym dla mnie hamburger byl czyms superluksusowym. Mysle, ze dzisiaj mam sentyment do szczeniecych lat – dodaje.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy