Juror polskiej edycji „MasterChefa” podkreÅ›la, że każda edycja jest na swój sposób wyjÄ…tkowa, bo formuÅ‚a tego formatu daje producentom duże pole do popisu. I tym razem widzowie powinni mieć powody do radoÅ›ci, bo każdy odcinek zapowiada siÄ™ jako znakomite widowisko. Gośćmi show bÄ™dÄ… m.in. gwiazdy Å›niadaniowego programu TVN-u oraz Anna Mucha, a także wielu utalentowanych kucharzy i cukierników. Michel Moran najwiÄ™kszÄ… satysfakcjÄ™ odczuwa w momencie, kiedy amatorzy zmieniajÄ… siÄ™ w prawdziwych mistrzów gastronomii.
„MasterChef” emitowany jest na antenie stacji TVN od 2012 roku. Kulinarny program szybko zdobyÅ‚ dużą popularność, a jego uczestnicy nie próżnowali, tylko z dużym zaangażowaniem uczyli siÄ™ od najlepszych. Michel Moran uważa, że formuÅ‚a tego show jest bardzo bogata.
– Najciekawszy odcinek może jest jeszcze przed nami, bo przecież nie skoÅ„czyliÅ›my nagraÅ„, ale już do tej pory byÅ‚o mnóstwo ciekawych odcinków. Na przykÅ‚ad, kiedy ekipa z „DzieÅ„ Dobry TVN” byÅ‚a z nami, to naprawdÄ™ byÅ‚ niezÅ‚y bajzel, jak to siÄ™ mówi, ale byÅ‚o wesoÅ‚o. MieliÅ›my dziennikarzy i prowadzÄ…cych różne programy, którzy oceniali to jedzenie jak prawdziwi, profesjonalni jurorzy – mówi agencji Newseria Lifestyle Michel Moran.
W najnowszej, 11. już edycji programu nie zabraknie niespodzianek i zaskakujÄ…cych momentów. Magda Gessler, Anna Starmach i Michel Moran przygotowali dla uczestników wiele kulinarnych wyzwaÅ„. BÄ™dÄ… oni musieli przygotować m.in. dania z produktów na biwak, z serc zwierzÄ™cych i jeżowców czy też najwiÄ™kszÄ… możliwÄ… liczbÄ™ potraw z użyciem makaronu. PojawiÄ… siÄ™ również wyjÄ…tkowi goÅ›cie specjalni, a najlepsi z najlepszych tej edycji zmierzÄ… siÄ™ w kulinarnej bitwie we WÅ‚oszech.
– BÄ™dÄ… bardzo ciekawi jurorzy, jak Ania Mucha czy wspomniana już ekipa prowadzÄ…ca „DzieÅ„ Dobry TVN”, a także wybitni cukiernicy i zagraniczni kucharze. Ale na tym jeszcze nie koniec, bo na póÅ‚finaÅ‚ wyjeżdżamy za granicÄ™. Jest jednak jedna różnica w stosunku do 10. edycji – Magda, Michel i Ania sÄ… coraz mÅ‚odsi – mówi juror polskiej edycji programu „MasterChef”.
Michel Moran cieszy siÄ™ z tego, że dziÄ™ki temu programowi zwiÄ™kszyÅ‚a siÄ™ Å›wiadomość kulinarna Polaków, a uczestnicy znacznie rozszerzyli swoje umiejÄ™tnoÅ›ci. W niektórych drzemaÅ‚ ukryty talent, a inni z kolei poczÄ…tkowo nie mieli odwagi spróbować swoich siÅ‚ w kuchni, jednak dziÄ™ki odpowiedniemu dopingowi i fachowym wskazówkom zdobyli wiedzÄ™, nadrobili niedociÄ…gniÄ™cia i teraz nie majÄ… sobie równych.
– Poziom gotowania na poczÄ…tku zawsze jest ten sam, a uczestnicy muszÄ… siÄ™ jeszcze dużo nauczyć, jednak bardzo szybko widać efekty. Oni uczÄ… siÄ™ z takÄ… prÄ™dkoÅ›ciÄ…, że postÄ™p jest niewyobrażalny, niesamowity, a my jako jurorzy jesteÅ›my szczęśliwi, bo nie zatrujemy siÄ™ – mówi.
Juror zapewnia, że po zakoÅ„czeniu nagraÅ„ do programu nadal utrzymuje kontakty z wieloma finalistami i póÅ‚finalistami. Ceni ich bowiem nie tylko za talent kucharski, ale również za bogatÄ… osobowość.
– Spotykamy siÄ™, czasami oni wpadajÄ… do mnie na kolacjÄ™, albo ja idÄ™ do tych, którzy majÄ… restauracje. „MasterChef” to jest jedna wielka rodzina – dodaje Michel Moran.