Wiadomości branżowe

Michel Moran: „MasterChef” to jedna wielka rodzina. Byli uczestnicy czasami wpadają do mnie na kolację albo ja idę do tych, którzy mają restauracje

Juror polskiej edycji „MasterChefa” podkreÅ›la, że każda edycja jest na swój sposób wyjÄ…tkowa, bo formuÅ‚a tego formatu daje producentom duże pole do popisu. I tym razem widzowie powinni mieć powody do radoÅ›ci, bo każdy

Juror polskiej edycji MasterChefa podkreÅ›la, że każda edycja jest na swój sposób wyjÄ…tkowa, bo formuÅ‚a tego formatu daje producentom duże pole do popisu. I tym razem widzowie powinni mieć powody do radoÅ›ci, bo każdy odcinek zapowiada siÄ™ jako znakomite widowisko. Gośćmi show bÄ™dÄ… m.in. gwiazdy Å›niadaniowego programu TVN-u oraz Anna Mucha, a także wielu utalentowanych kucharzy i cukierników. Michel Moran najwiÄ™kszÄ… satysfakcjÄ™ odczuwa w momencie, kiedy amatorzy zmieniajÄ… siÄ™ w prawdziwych mistrzów gastronomii.

„MasterChef” emitowany jest na antenie stacji TVN od 2012 roku. Kulinarny program szybko zdobyÅ‚ dużą popularność, a jego uczestnicy nie próżnowali, tylko z dużym zaangażowaniem uczyli siÄ™ od najlepszych. Michel Moran uważa, że formuÅ‚a tego show jest bardzo bogata.

– Najciekawszy odcinek może jest jeszcze przed nami, bo przecież nie skoÅ„czyliÅ›my nagraÅ„, ale już do tej pory byÅ‚o mnóstwo ciekawych odcinków. Na przykÅ‚ad, kiedy ekipa z „DzieÅ„ Dobry TVN” byÅ‚a z nami, to naprawdÄ™ byÅ‚ niezÅ‚y bajzel, jak to siÄ™ mówi, ale byÅ‚o wesoÅ‚o. MieliÅ›my dziennikarzy i prowadzÄ…cych różne programy, którzy oceniali to jedzenie jak prawdziwi, profesjonalni jurorzy – mówi agencji Newseria Lifestyle Michel Moran.

W najnowszej, 11. już edycji programu nie zabraknie niespodzianek i zaskakujÄ…cych momentów. Magda Gessler, Anna Starmach i Michel Moran przygotowali dla uczestników wiele kulinarnych wyzwaÅ„. BÄ™dÄ… oni musieli przygotować m.in. dania z produktów na biwak, z serc zwierzÄ™cych i jeżowców czy też najwiÄ™kszÄ… możliwÄ… liczbÄ™ potraw z użyciem makaronu. PojawiÄ… siÄ™ również wyjÄ…tkowi goÅ›cie specjalni, a najlepsi z najlepszych tej edycji zmierzÄ… siÄ™ w kulinarnej bitwie we WÅ‚oszech.

– BÄ™dÄ… bardzo ciekawi jurorzy, jak Ania Mucha czy wspomniana już ekipa prowadzÄ…ca „DzieÅ„ Dobry TVN”, a także wybitni cukiernicy i zagraniczni kucharze. Ale na tym jeszcze nie koniec, bo na póÅ‚finaÅ‚ wyjeżdżamy za granicÄ™. Jest jednak jedna różnica w stosunku do 10. edycji – Magda, Michel i Ania sÄ… coraz mÅ‚odsi – mówi juror polskiej edycji programu „MasterChef”.

A to już wiesz?  Ewa Minge chce pomagac osobom chorym na raka

Michel Moran cieszy siÄ™ z tego, że dziÄ™ki temu programowi zwiÄ™kszyÅ‚a siÄ™ Å›wiadomość kulinarna Polaków, a uczestnicy znacznie rozszerzyli swoje umiejÄ™tnoÅ›ci. W niektórych drzemaÅ‚ ukryty talent, a inni z kolei poczÄ…tkowo nie mieli odwagi spróbować swoich siÅ‚ w kuchni, jednak dziÄ™ki odpowiedniemu dopingowi i fachowym wskazówkom zdobyli wiedzÄ™, nadrobili niedociÄ…gniÄ™cia i teraz nie majÄ… sobie równych.

– Poziom gotowania na poczÄ…tku zawsze jest ten sam, a uczestnicy muszÄ… siÄ™ jeszcze dużo nauczyć, jednak bardzo szybko widać efekty. Oni uczÄ… siÄ™ z takÄ… prÄ™dkoÅ›ciÄ…, że postÄ™p jest niewyobrażalny, niesamowity, a my jako jurorzy jesteÅ›my szczęśliwi, bo nie zatrujemy siÄ™ – mówi.

Juror zapewnia, że po zakoÅ„czeniu nagraÅ„ do programu nadal utrzymuje kontakty z wieloma finalistami i póÅ‚finalistami. Ceni ich bowiem nie tylko za talent kucharski, ale również za bogatÄ… osobowość.

– Spotykamy siÄ™, czasami oni wpadajÄ… do mnie na kolacjÄ™, albo ja idÄ™ do tych, którzy majÄ… restauracje. MasterChef to jest jedna wielka rodzina – dodaje Michel Moran.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy