Wiadomości branżowe

Tadeusz M?zller: Magda Gessler wprowadzila w Polsce przyspieszone technikum gastronomiczne. Polacy i widzowie przeszli kurs wiedzy kulinarnej i o goscinnosci

Zdaniem restauratora w ciagu ostatnich 10 lat Magda Gessler znaczaco zmienila gastronomiczna mape Polski oraz zwiekszyla swiadomosc kulinarna nie tylko wlascicieli restauracji, szef?w kuchni i kucharzy, ale takze tych,

Zdaniem restauratora w ciagu ostatnich 10 lat Magda Gessler znaczaco zmienila gastronomiczna mape Polski oraz zwiekszyla swiadomosc kulinarna nie tylko wlascicieli restauracji, szef?w kuchni i kucharzy, ale takze tych, kt?rzy wczesniej z gotowaniem nie mieli nic wsp?lnego. Gwiazda TVN-u pokazala, jak z powodzeniem prowadzic lokale, kt?re przyciagaja klient?w i przynosza zysk. Udowodnila tez, ze kluczami do sukcesu sa dobry pomysl, smaczne jedzenie i bycie goscinnym.

Dzieci Magdy Gessler – Lara i Tadeusz – byly przy niej w czasie uroczystego swietowania dziesieciolecia „Kuchennych rewolucji”. Obydwoje jednym glosem przekonuja, ze to, co robi ich matka, na trwale zapisze sie w historii polskiej gastronomii.

– Jestem bardzo dumny z mamy, ze jest naczelna kucharka w Polsce i ze pokazala Polakom, ze gastronomia to jest otwarte serce, to jest goscinnosc, to sa przyjazne relacje i dawanie siebie innym – m?wi Tadeusz Müller.

Syn Magdy Gessler nie ma watpliwosci, ze jego mama zwiekszyla swiadomosc kulinarna Polak?w, zaszczepila w nich pasje do gotowania i pokazala, jak podtrzymac wielowiekowa tradycje polskiej goscinnosci.

– Mam wrazenie, ze Magda Gessler wprowadzila w Polsce przyspieszone technikum gastronomiczne. Polacy i widzowie przeszli kurs wiedzy kulinarnej i wiedzy o goscinnosci. Bo to, co ona robi, to jest szeroka goscinnosc, uczenie ludzi tego, ze restauracja to nie tylko miejsce, gdzie sie patrzy na tabelki i foodcosty, ale tez trzeba dzielic sie sercem – m?wi.

Tadeusz Müller podkresla, ze dzieki doswiadczeniu jego matki wlasciciele lokali gastronomicznych zobaczyli, jak powinny funkcjonowac takie miejsca, czym przyciagnac gosci i jak sprawic, by wychodzili syci i zadowoleni. Klienci z kolei zrozumieli, ze nie musza godzic sie na bylejakosc.

– Nauczyla Polak?w tego, ze w miejscu, gdzie sie placi, wymaga sie tez jakosci, mozna cos zareklamowac, mozna zwr?cic uwage. I to jest swietne, ze Polacy nabrali pewnosci w korzystaniu z gastronomii – m?wi restaurator.

A to już wiesz?  Krzysztof Gojdz: Polski show-biznes jest troche jak wies. Naszym gwiazdom daleko do swiatowych

Syn Magdy Gessler na co dzien zajmuje sie tworzeniem i wdrazaniem projekt?w kulinarnych.

– Moja praca polega na wymyslaniu restauracji od zera. Tworze od koncepcji, przez wnetrza z calym zespolem, poprzez brand, architekture budynku i wszystkiego, po szkolenia, p?zniej gotowanie, wdrozenie tego i podtrzymywanie konceptu. Tym sie zajmuje, jestem tez wsp?lwlascicielem jednej restauracji Orzo w Warszawie. To jest siec, kt?ra ma tez swoje oddzialy w Krakowie, Poznaniu, niebawem we Wroclawiu – m?wi Tadeusz Müller.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy