Tego lata na polskim rynku pojawia sie luksusowa marka szwajcarskich lod?w MĂsvenpick – The Art of Swiss Ice Cream. Ponad 50-letnia tradycja w polaczeniu z innowacyjnoscia oraz pasja do kunsztu kulinarnego, zaowocowala nowymi, unikatowymi kolekcjami lod?w, kt?re zadowola nawet najbardziej wymagajacych wielbicieli doskonalego smaku. Ambasadorem marki w Polsce zostal Maciej Nowicki, szef warszawskiej restauracji „Gar”.
Zrodzone w kuchniach haute cuisine
Wyr?znikiem marki MĂsvenpick sa wyrafinowane receptury i scisle powiazania ze swiatem gastronomii. MĂsvenpick czerpie inspiracje z rewolucyjnych wizji kulinarnych zrodzonych
w najznakomitszych szwajcarskich restauracjach w latach 60-tych XX wieku. Najlepsi szefowie kuchni przeistaczali te wizje w rzeczywistosc. Ich pasja i entuzjazm byly motorem ciaglych poszukiwan nowych dr?g i inspiracji w dziedzinie wyjatkowych smak?w i receptur.
To, co najlepsze z natury
Cecha charakterystyczna wszystkich przepis?w MĂsvenpick sa naturalne dodatki, wybierane sposr?d tego, co najlepsze na swiecie. Klasyczna burbonska wanilia z Madagaskaru. Najlepszy francuski koniak. Ocet balsamiczny z Modeny. Recznie formowane w Szwajcarii kawalki karmelu. Produkty MĂsvenpick sa wytwarzane wylacznie przy uzyciu najznakomitszych skladnik?w, pozyskiwanych z najwieksza starannoscia i przetwarzanych w naturalny spos?b, bez sztucznych barwnik?w i dodatk?w.
Szwajcarska precyzja
Niezwykle przepisy MĂsvenpick doskonale wpisuja sie w legendarne szwajcarskie dazenie do perfekcji, kt?re przejawia sie r?wniez w wyjatkowym podejsciu do prezentacji i serwowania lod?w. Jakosc lod?w MĂsvenpick sprawia, ze sa one idealnym uzupelnieniem kazdego menu, tak w domu jak i w restauracji.
Oferta produktowa
Na oferte MĂsvenpick skladaja sie kolekcje: gastronomiczna i detaliczna. Cena za opakowanie 500 ml wyniesie ok. 30 zl natomiast za opakowanie 175 ml – ok. 15 zl.