Wiadomości branżowe

Lara Gessler: „Kuchenne rewolucje” sa przede wszystkim programem psychologicznym. Moja mama jest dobrym psychologiem, druga Ewa Drzyzga

Lara Gessler podkresla, ze jest dumna z  tego, co osiagnela jej mama przez 10 lat realizowania „Kuchennych rewolucji”, i cieszy sie z jej ogromnego sukcesu. Jej zdaniem to nie jest tylko zwykly program

Lara Gessler podkresla, ze jest dumna z  tego, co osiagnela jej mama przez 10 lat realizowania „Kuchennych rewolucji”, i cieszy sie z jej ogromnego sukcesu. Jej zdaniem to nie jest tylko zwykly program o gotowaniu i zmianach aranzacji w restauracjach. By zrozumiec bowiem mechanizm dzialania tych lokali i tok myslenia uczestnik?w, trzeba byc doskonalym psychologiem. W konsekwencji program nie tylko zmienia dane miejsce, ale tez zycie ludzi i ich podejscie do wielu spraw. Jako gospodyni formatu Magda Gessler jednoczesnie wykorzystuje wiec kilka swoich talent?w i zdolnosci.

Zdaniem c?rki znanej restauratorki „Kuchenne rewolucje” to program wrecz stworzony dla jej mamy. Moze w nim bowiem wykazac sie nie tylko zdolnosciami kulinarnymi, ale takze zylka do biznesu i zmyslem artystycznym.

– Duma musi byc. Uwazam, ze to jest idealne rozwiazanie dla mojej mamy, bo ona jest uzalezniona od procesu tw?rczego, kt?ry jest dla niej fascynujacy. Moze wiec realizowac sie i jako osoba kochajaca kuchnie, i w sumie jako malarka, bo to, co ona robi, to jest malowanie rzeczywistosci. Ten program pozwala jej caly czas tworzyc, a jednoczesnie tych restauracji nie prowadzic, co by ja po prostu nudzilo – powiedziala agencji Newseria Lara Gessler podczas benefisu Magdy Gessler z okazji 10-lecia "Kuchennych rewolucji".

C?rka restauratorki nie ma watpliwosci, ze przy realizacji tego programu nie bez znaczenia jest takze umiejetna ocena i diagnoza stanu psychicznego ludzi, z kt?rymi spotyka sie jej mama. Magda Gessler bowiem nie tylko ratuje podupadajace lokale i pomaga wlascicielom postawic ich biznes na nogi, ale tez rozwiazuje wiele problem?w, kt?re trapia ich od srodka i hamuja wiele dzialan. Dla wielu uczestnik?w jej wizyta jest zyciowa lekcja – daje nowe spojrzenie na rzeczywistosc, uczy kreatywnosci i pokazuje, ze wiele bolaczek zaczyna sie w sercu lokalu, czyli w kuchni. Czesto duzymi problemami sa tez bowiem brak porozumienia miedzy pracownikami i niesnaski rodzinne przenoszone na grunt zawodowy.

A to już wiesz?  "Whiplash" - oscarowy hit juz w serwisie Chili

– Ona jest druga Ewa Drzyzga TVN-u. Jest dobrym psychologiem, a moim zdaniem „Kuchenne rewolucje” sa przede wszystkim programem psychologicznym. Dlatego tez tak nas fascynuje, bo to, co ona m?wi, mozemy odniesc do wielu rzeczy – m?wi Lara Gessler.

Z okazji jubileuszu 10-lecia programu c?rka restauratorki dodala tez wyjatkowy post na Instagramie, w kt?rym napisala: „Moja Mama znalazla swoje miejsce, sw?j spok?j na bardzo niespokojnych wodach Kuchennych rewolucji. Nigdzie indziej jej temperament i niewyczerpana potrzeba kreacji nie zostalyby zaspokojone. Mamo, robisz przysluge nam wszystkim. Pokazujesz czym jest piekno, smak i po prostu ludzkie serce. Bardzo Ci dziekuje!”.

Lara Gessler zdradza tez, ze czasami mama poleca jej te lokale, w kt?rych przeprowadzila rewolucje, i ich wlasciciele nadal trzymaja wysoki poziom, dbaja o klient?w, a serwowane tam dania to prawdziwa uczta dla podniebienia.

Zdzwaniamy sie na przyklad i ja m?wie: „No, jestem tu i tu”, a ona m?wi: „O Boze, jestes tam? To koniecznie podjedzcie do tej i do tej knajpy, tam ostatnio bylam i tam jest rewelacyjnie, zjedzcie to i to”. Wiec dokadkolwiek w Polsce sie rusze, to zawsze mam rekomendacje, gdzie powinnam zjesc i to jest zawsze bardzo, bardzo mile i zwykle bardzo, bardzo dobre – m?wi Lara Gessler.

Program „Kuchenne rewolucje” pojawil sie na antenie TVN-u 10 lat temu. Zrealizowano 20 sezon?w, a Magda Gessler odwiedzila 280 lokalizacji. Od 5 marca mozna juz ogladac kolejna jego edycje.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy