Wiadomości branżowe

Magda Gessler pod koniec kwietnia otworzy restauracje w Gdyni. Ma przypominac lokale rybne z Hiszpanii i Portugalii

Gospodyni programu „Kuchenne rewolucje” otwiera kolejna restauracje. Tym razem stawia na Gdynie, gdzie jej zdaniem wciaz brakuje dobrych lokali rybnych. W jej nowej restauracji, tworzonej na wz?r tego rodzaju lokali

Gospodyni programu „Kuchenne rewolucje” otwiera kolejna restauracje. Tym razem stawia na Gdynie, gdzie jej zdaniem wciaz brakuje dobrych lokali rybnych. W jej nowej restauracji, tworzonej na wz?r tego rodzaju lokali w Hiszpanii i Portugalii, serwowane maja byc najlepsze polskie ryby oraz owoce morza z hiszpanskiej Galicji.

Magda Gessler oglosila niedawno plany otwarcia restauracji serwujacej tradycyjna polska kuchnie w Kanadzie lub USA. Gwiazda TVN nie rezygnuje jednak z dalszego podbijania rodzimego rynku gastronomicznego i jeszcze w kwietniu otwiera restauracje w Gdyni, na Kamiennej G?rze. Lokal bedzie sie nazywal  Porto Santo by Magda Gessler i ma przypominac restauracje rybne z Hiszpanii i Portugalii, kt?rymi Magda Gessler jest zafascynowana. 

– Bedzie to typowa rybna restauracja, taka jakiej w Polsce jeszcze nie bylo, gdzie ryby beda lezec na lodzie, a nie w morzu – bedzie mozna ja wybrac, zwazyc, kazdy bedzie wiedzial, czy to jest ta ryba, a nie przyniesiona z zaplecza m?wi restauratorka agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.

Gospodyni programu „Kuchenne rewolucje” jest przekonana, ze nad polskim morzem wciaz brakuje dobrych restauracji rybnych. Wiekszosc z obecnie istniejacych lokali serwuje klientom ryby odmrazane, co Magda Gessler uwaza za najwiekszy dramat restauracji. Do nielicznych wyjatk?w gwiazda zalicza lokal o nazwie „Syrenka” w Ustce, kt?ry po udziale w programie „Kuchenne rewolucje” podaje gosciom najlepsze ryby zlowione w Ustce.

– Mysle, ze dokonamy tego samego, plus jeszcze chyba jakis dodatek egzotyczny, bedzie tam tez duzo owoc?w morza, z hiszpanskiej Galicji, z Asturii, z najlepszych akwen?w morskich, gdzie woda jest zimna, a owoce morza sa przepyszne – m?wi Magda Gessler.

Wystr?j gdynskiej restauracji ma nasuwac skojarzenia z morzem, wnetrze utrzymane jest wiec w odcieniach limonki, turkusu i szafiru. Magda Gessler twierdzi, ze w nowym lokalu udalo jej sie zatrudnic bardzo dobra ekipe kucharzy sa to mlodzi ludzie, ale majacy duze doswiadczenie w zawodzie. Gwiazda liczy, ze restauracja przyciagnie zar?wno turyst?w, jak i lokalnych wielbicieli ryb i owoc?w morza.

A to już wiesz?  KOV wypracowal zysk brutto niemal 5 mln dolar?w na koniec pierwszego kwartalu 2012

– Wydaje mi sie, ze bedzie dla wszystkich. To jest blisko Kamiennej G?ry, wiec mysle, ze nareszcie Polacy beda sie mogli pochwalic swoim gosciom, ze maja pyszna rybe – m?wi Magda Gessler.

Otwarcie restauracji przewidziane jest na koniec kwietnia.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy