Wiadomości branżowe

Magda Gessler: gwiazdka Michelin to tortura

Zdaniem Magdy Gessler, gwiazdka Michelin to pewnego rodzaju tortura, kt?ra zobowiazuje wlascicieli lokalu do niebywalej dyscypliny. Żadna z restauracji firmowanych jej nazwiskiem nie otrzymala tego wyr?znienia, ale prowadzaca program „Kuchenne Rewolucje” podkresla, ze ma rekomendacje slynnego przewodnika. Restauratorka podkresla, ze dla niej liczy sie klimat miejsca i dobre jedzenie. Najlepsze polskie lokale postanowila wiec uhonorowac swoja nagroda jakosci – Poziomka.   – Gwiazdka Michelin jest to jednak pewnego rodzaju tortura. Zobowiazuje by byc na miejscu, tam jest ogromna dyscyplina. Lubie inne restauracje, bardziej biesiadne. Mam rekomendacje Michelin – m?wi agencji informacyjnej Newseria Lifestyle Magda Gessler, restauratorka. Gwiazdki przyznawane sa od lat 90. przez anonimowych inspektor?w, kt?rzy pracuja dla przewodnika Michelin. Jezdza oni po calym swiecie i wybieraja restauracje, kt?re prezentuja najwyzszy poziom i zasluguja na uznanie. Pierwszym i jak dotad jednym polskim lokalem, kt?ry otrzymal to prestizowe wyr?znienie, jest Atelier Amaro w Warszawie. Magda Gessler uwaza jednak, ze w Polsce jest wiele restauracji, kt?re powinny byc w pewien spos?b doceniane i wyr?zniane. Dlatego tez

Zdaniem Magdy Gessler, gwiazdka Michelin to pewnego rodzaju tortura, kt?ra zobowiazuje wlascicieli lokalu do niebywalej dyscypliny. zadna z restauracji firmowanych jej nazwiskiem nie otrzymala tego wyr?znienia, ale prowadzaca program „Kuchenne Rewolucje” podkresla, ze ma rekomendacje slynnego przewodnika. Restauratorka podkresla, ze dla niej liczy sie klimat miejsca i dobre jedzenie. Najlepsze polskie lokale postanowila wiec uhonorowac swoja nagroda jakosci – Poziomka. 
 
Gwiazdka Michelin jest to jednak pewnego rodzaju tortura. Zobowiazuje by byc na miejscu, tam jest ogromna dyscyplina. Lubie inne restauracje, bardziej biesiadne. Mam rekomendacje Michelin – m?wi agencji informacyjnej Newseria Lifestyle Magda Gessler, restauratorka.

Gwiazdki przyznawane sa od lat 90. przez anonimowych inspektor?w, kt?rzy pracuja dla przewodnika Michelin. Jezdza oni po calym swiecie i wybieraja restauracje, kt?re prezentuja najwyzszy poziom i zasluguja na uznanie. Pierwszym i jak dotad jednym polskim lokalem, kt?ry otrzymal to prestizowe wyr?znienie, jest Atelier Amaro w Warszawie.

Magda Gessler uwaza jednak, ze w Polsce jest wiele restauracji, kt?re powinny byc w pewien spos?b doceniane i wyr?zniane. Dlatego tez postanowila przyznawac im swoje nagrody jakosci – Poziomki. W ten spos?b uhonorowala 101 lokali.

Ta Poziomka jest takim znakiem, jak znak Michelina, przy czym polskim, czyli skromniejszym, slodszym. To jest m?j ukochany owoc. Uwazam, ze jest najpiekniejszy i jak go widze w lesie, to po prostu jestem wzruszona – tlumaczy Magda Gessler.

Magda Gessler realizujac program „Kuchenne rewolucje”, odwiedzila ponad 800 lokali gastronomicznych. Miala okazje nie tylko spr?bowac regionalnych potraw i przysmak?w, lecz takze ocenic zaradnosc wlascicieli, prace szef?w kuchni i kelner?w. Na tej podstawie wytypowala swoich faworyt?w, kt?rych opisala w swojej najnowszej ksiazce: „101 najlepszych restauracji i hoteli w Polsce”.

To jest m?j wyb?r, bardzo prywatny. Te miejsca sa naznaczone, poniewaz maja r?zne fantastyczne cechy. Nie znaczy to, ze wszystko jest genialne, ale maja pewne rzeczy, kt?rych nie maja zadne inne miejsca, dlatego warto je poznac. To jest niekomercyjne wydanie wyr?zniajacych sie restauracji, majacych jakas indywidualnosc, pasje i wyjatkowy smak – wyjasnia Magda Gessler.

A to już wiesz?  Chciwość nie taka zÅ‚a. Holenderscy naukowcy zbadali, że przekÅ‚ada siÄ™ na wyższe zarobki i stymuluje rozwój gospodarki

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy