Data publikacji: 2016-03-22
Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Nowość w restauracjach SUBWAY
Kategoria: Styl życia, LIFESTYLE
Nowość w restauracjach SUBWAY

Restauracje SUBWAY® wzbogacają swoje menu o kolejną bezmięsną propozycję. Miłośnicy świeżych warzyw oraz amatorzy zbilansowanego odżywiania  z pewnością będą zachwyceni nowym przysmakiem. Do rodziny Veggie Delite i Veggie Patty właśnie dołączył wyborny sub Falafel. Skąd przywędrował do nas ten egzotyczny przysmak i dlaczego na stałe zagościł w menu SUBWAY®?
Wielu początkujących miłośników kuchennych rewolucji może zastanawiać się czym właściwie jest Falafel. Mówiąc krótko to smażony kotlecik z ciecierzycy przyprawiony orientalnymi mieszankami ziół, które nadają mu wyjątkowy smak i aromat. Rarytas ten rozpowszechniony jest przede wszystkim w kręgu kultury Bliskiego Wschodu, ale obecnie podbija podniebienia amatorów sztuki kulinarnej na całym świecie. Pierwszeństwo w przygotowaniu Falafela przypisują sobie Palestyńczycy, Egipcjanie, mieszkańcy Libanu i Izraela. Kto z nich rzeczywiście był prekursorem? Trudno orzec. Rozwiąż tę zagadkę razem z SUBWAY® i skosztuj nowego przysmaku.
Dotychczas w restauracjach SUBWAY® dostÄ™pne byÅ‚y dwa bezmiÄ™sne sandwicze. Veggie Delite nieustannie zaskakuje konsumentów wybornym wnÄ™trzem – Å›wieżymi i chrupiÄ…cymi warzywami, z których można stworzyć nieskoÅ„czenie wiele kompozycji. Wystarczy skosztować kombinacji saÅ‚aty z pomidorem, zielonÄ… paprykÄ…, ogórkiem i cebulÄ…, aby bÅ‚yskawicznie poczuć przypÅ‚yw energii. Równie pobudzajÄ…co dziaÅ‚a sandwicz Veggie Patty, którego serce stanowi doskonaÅ‚y sojowy burger otoczony wyÅ›mienitymi warzywami.  Â
Nowy bohater – Falafel to serwowane na chrupiącym pieczywie z dodatkiem nieskończonej ilości świeżych warzyw, kotlety z ciecierzycy, które podbiją serca najbardziej wymagających smakoszy. Sandwicza wystarczy doprawić szczyptą ulubionych przypraw, aby poczuć pełnię smaku. Moda na zrównoważone odżywianie sprawia, że wzrasta zapotrzebowanie na produkty o niskiej zawartości tłuszczu oraz niewielkiej liczbie kalorii. Jednocześnie klienci pragną, aby spożywane posiłki zawierały składniki niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Najnowszą propozycję, zanim trafiła do restauracji SUBWAY® w Europie Środkowo-Wschodniej, testowali konsumenci z Polski. To oni zdecydowali, że bezmięsny sandwicz na dłużej powinien zagościć w menu, gdyż swoim smakiem wprawia w doskonały nastrój.
Â
Â
Â
źródło: Biuro Prasowe
Załączniki:
Hashtagi: #Styl życia #LIFESTYLE